Menu Close

Inkomsten en uitgaven in balans

Het maken van de juiste keuzes op financieel gebied is lang niet altijd eenvoudig, maar wel enorm belangrijk. Budgetcoaching helpt u om te komen tot een goede balans tussen inkomsten en uitgaven. Het uitgangspunt bij budgetcoaching is dat geld nooit mag leiden tot structurele stress.

Verstandig omgaan met geld is een kunst die iedereen moet leren. Coaching helpt u op weg naar de door u gewenste veranderingen.

Gezonde grondhouding

In praktisch opzicht kan uw coach u helpen om uw geldzaken op orde te krijgen en te houden. Maar ook uw algemene houding ten opzichte van geld komt aan bod, want die twee dingen gaan hand in hand. Het begint met een gezonde basishouding. Hoe kijkt u aan tegen geld en het uitgeven daarvan? Het is niet voor niets dat veel mensen in onze maatschappij moeite hebben met het vinden van de juiste balans daarin. De druk om geld uit te geven is vaak groot, waardoor mensen soms de realiteit uit het oog verliezen. Dat geldt zowel voor mensen uit hogere als lagere inkomensgroepen. Budgetcoaching helpt u om uw grondhouding op het juiste spoor te krijgen en u meer bewust te worden van de waarde en onwaarde van geld.

Kennis en expertise

Hoewel de coaches die binnen ons collectief geen financieel adviseurs zijn, is het een groot pluspunt dat ze beschikken over de nodige kennis en ervaring op financieel gebied. Daardoor weten ze waarover ze praten en kunnen ze inhoudelijk met u meedenken. Bijvoorbeeld over onderwerpen als het kopen van een huis, pensioenen, beleggen en verzekeren. De oplossing voor een gezonder financieel beheer ligt bij uzelf. Uw coach begeleidt u op weg daar naar toe. Mede dankzij financiële kennis en ervaring doet uw coach dat vanuit een solide en deskundige basis.